Vil du også arbejde frivilligt i udlandet?

Jeg husker tydligt at jeg sad derhjemme. Jeg så fjernsyn. Lige pludselig kom reklamen for børnefonden. Jeg så de her stakkels børn i fjernsynet. De børn i de afrikanske lande, som var forældreløse og ikke havde mulighed for at komme i skole. Jeg kunne mærke jeg fik helt ondt i hjertet. Jeg vidste med det samme, at jeg gerne ville være med til at gøre en forskel for disse børn i Afrika. Jeg valgte derfor at arbejde frivilligt i udlandet.

Hvordan var min oplevelse med at arbejde frivilligt  i udlandet? 

At jeg tog valget om at ville være med til at gøre en forskel, er en af de bedste beslutninger jeg har taget. Jeg har aldrig i mit liv tro at denne oplevelse ville påvirke mig så meget. Den påvirkede mig  fødselsmæssigt, men også på det personlige plan.  Jeg tog til Afrika i september. Her arbejdede jeg frivilligt på et børnehjem i 3 måneder. Disse 3 måneder var den vildeste oplevelse. Jeg legede og underviste børn i skolen. Mit hjerte var smeltet allerede da jeg trådte ud af bussen. De små børn kom løbende hen i armene på mig. Jeg kunne se i deres øjne hvor taknemlig de var for min hjælp. De 3 måneder gik så stærkt. Da jeg skulle til at tage afsked med alle de disse kærlige mennesker,, knuste mit hjerte. Der var fyldt med en masse kærlighed omkring os alle. Det gik op for mig hvor privilegeret vi er derhjemme. Jeg havde den hårdeste afsked og jeg ville ønske at jeg kunne tage dem alle sammen med hjem i min kuffert. På min flyvetur tænkte jeg en masse tanker omkring min oplevelse. Jeg var selvfølgelig rigtig glad for jeg havde valgt at arbejde frivilligt i udlandet og være med til at gøre en forskel. Jeg glædede mig også til at komme hjem til vante omgivelser igen, men disse børn havde sat et præg på mig og de vil altid i hjertet være gemt og ikke glemt.

Jeg anbefaler alle at arbejde frivilligt i udlandet 

Tænker du også ligesom jeg gjorde, at du ville være med til at gøre en forskel for andre? Jeg anbefaler dig at du vælger at rive 3 måneder ud af kalenderen og arbejde frivilligt i udlandet. Det er bestemt noget jeg vil gøre igen og bestemt noget jeg ikke havde lyst til at skulle hjem fra igen. Så hvis du vil have en masse livserfaringer med i rygsækken og få en oplevelse for livet, skal du selvfølgelig vælge at arbejde frivilligt i udlandet, ligesom jeg gjorde. Du vil være taknemlig for din beslutning da du vil have venskaber for livet.

Jonas Forfatter